Rodi

Nieuwe eigenaar IJssalon Pinoccio Bergen

Sanne Smit is het nieuwe gezicht van IJssalon Pinoccio Bergen. (Foto: Tineke Leegwater / RM)

BERGEN - Sanne Smit (30) uit Bergen is sinds 1 september de nieuwe eigenaar van IJssalon Pinoccio Bergen aan Plein 77. “Het publiek merkt er eigenlijk niets van”, benadrukt de vriendelijke Sanne. “Het frisse interieur en de naam blijven onveranderd en het ijs wordt op dezelfde ambachtelijke wijze dagelijks vers bereid. Om ons aanbod in de koudere maanden wat te vergroten, maakt Sjoerd Bootsma van Sjoerd’s Chocolaterie vanaf volgende week zijn bonbons live bij ons in de zaak.”


“Het concept is gewoon goed”, weet Sanne die oorspronkelijk uit Bergen komt. “Pinoccio is al jaren een begrip in Schoorl en Bergen. Mensen kennen de uitstekende kwaliteit. Het is dan ook vanaf dag één hartstikke druk”, lacht ze.
Pinoccio heeft ook een vestiging in Schoorl. In 2013 kwam in Bergen de tweede vestiging aan het Plein. Toen het in de zomer te koop kwam, zag Sanne haar kans schoon en nam ze de zaak over. “Ik kom uit de accountancy, maar miste het contact met mensen. Ik had al ervaring met ijs maken maar om het vak echt onder de knie te krijgen, ging ik enkele weken in de leer bij Rene Kraaijer, de voormalige eigenaar van Pinoccio Bergen. Dat was intensief, maar erg leuk! Ik bereid nu alles op dezelfde, Italiaanse wijze en wellicht komen er volgend seizoen wat nieuwe smaken bij.”


Canneloni en bonbons

In de zomer heeft het publiek keuze uit dertig verrukkelijke smaken, in de koudere maanden is het ijsassortiment iets beperkter. “Dan is het aanbod aangevuld met heerlijke huisgemaakte canneloni en bonbons van chocolade, gevuld met ingrediënten als amarena kers, caramel/zeezout en andere heerlijkheden om je vingers bij af te likken.”
In de zomermaanden is IJssalon Pinoccio Bergen dagelijks geopend van 12.00 tot 22.00 uur, in de lente en de nazomer van 12.00 tot 20.00 uur en in november en december op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Alle soorten ijs, bonbons en canneloni zijn ook op bestelling leverbaar.
Pinoccio Bergen, Plein 77, Bergen, tel. 072-5813595, www.ijssalonpinoccio.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 18 oktober 2016 - 09:13