Rodi

SV Overbos boekt terechte winst

16 oktober 2017 - 14:11

SV Overbos boekt terechte winst

HOOFDDORP - Voetbalclub SV Overbos versloeg VSV met 2-0. En dat was voor het jonge team van trainer Maurice Kuiper een opsteker. Vorige week was er kansloos van titelkandidaat SV Zandvoort verloren. VSV werd vrijwel direct onder grote druk gezet. En er kwamen ook al snel kansen, de doelman van VSV hield zijn ploeg nog in de race. Na 23 minuten werd er slecht uitverdedigd door de linksback van VSV en Khalid El Aissatie kon vrij voor doelman Jeffrey Thomassen komen. Met een onhoudbare inzet knalde hij de openingstreffer in het net. Even later was Timo Zwartjes dicht bij de volgende treffer, maar zijn schot werd fraai gestopt. En ook een goed genomen vrije trap van Jordy Bourgonje trof geen doel. Ook waren voor de pauze nog nieuwe kansen voor El Aissatie en Bourgonje. In de tweede helft kwam de achterhoede van VSV stabieler over. Na een lange bal vanaf het middenveld kwam de bal bij Bourgonje. Die kapte zijn tegenstander goed uit en kon door een schot in de korte hoek 2-0 scoren. Daarna werd het een rommelige wedstrijd. Overbos nam gas terug en de tegenstander kon niet beter. Kuiper was na afloop tevreden en kan met vertrouwen toeleven naar het duel van zaterdag 21 oktober tegen FC VVC. Overbos weet dat het veel ervaren spelers is kwijtgeraakt en de vele jonge talenten de tijd moeten krijgen om te groeien. Binnen drie jaar wil men terug in de tweede klasse zijn.
16 oktober 2017 - 14:11

FC VVC stelt zwaar teleur

16 oktober 2017 - 13:24

FC VVC stelt zwaar teleur

NIEUW-VENNEP – De Vennepse voetbalclub FC VVC verloor het afgelopen weekend zeer teleurstellend met 1-2 van SCW. Het team van trainer Rini van Roon kon geen vuist maken. Vooraf was er door VVC veel van dit duel verwacht. Het zou anders lopen en dat kwam mede omdat het team vergeleken met vorig jaar veel ervaring is kwijtgeraakt. En dat viel tegen deze ervaren tegenstander duidelijk te merken. Na tien minuten kon spits Jef de Vilder 0-1 scoren. De thuisploeg wou best terug komen, maar verloor de slag op het middenveld volkomen. Elke keer kon SCW te makkelijk in balbezit komen en de Rijsenhouters liepen zich ook beter vrij. Na bijna een half uur kon SCW op 0-2 komen toen doelman Thierry Wesseling een schot van aanvaller van Pelt niet wist te pakken. In de pauze zal van Roon ongetwijfeld zijn manschappen indringend hebben toegesproken en ze er op gewezen hebben dat in een derby soms alles mogelijk is. VVC had in de tweede helft wel meer strijdlust. Er kwamen af en toe kansen maar daar werd niet goed mee omgegaan. Aan de andere kant wist doelman Wesseling goed in te grijpen als er counters waren. In de 89e minuut kon Jasper de Bie een goede voorzet geven aan de sterk spelende Ruben Guda. Hij wist op behendige wijze 1-2 te scoren. Het was echte te laat om nog verder te komen. Wel kreeg Jordy Zegstroo van SCW nog rood. Van Roon kon na afloop niets anders dan de nederlaag accepteren. Van Roon: ‘’SCW is verder dan wij op dit moment. Bij ons zijn sterke spelers gestopt of naar andere clubs gegaan. Op liefst vijf plekken moest ik het team veranderen. We hebben veel minder ervaring in de selectie dan vorig jaar. Dat komt wel weer goed, want er lopen voldoende sterke spelers rond hier.‘’ FC VVC speelt zaterdag 21 oktober thuis tegen SV Overbos.Buiten het veld was er goed nieuws. Het gaat bijzonder goed met de Grote Clubactie. Een vrijwilliger: ‘’We hebben de eerste verkoopboekjes van deze actie terug gekregen. Het eerste verkoopboekje dat wij ontvingen, is van Job van VVC JO8-3. Job heeft in totaal 24 loten verkocht." De Grote Clubactie heeft verder een leuk extraatje bedacht voor die lotenverkoper die meer dan 20 loten verkoopt, namelijk een gratis entreekaart voor een dagje uit voor Bobbejaanland, Madame Tussauds of Behind de Scenes van Schiphol € 10,- shoptegoed.
16 oktober 2017 - 13:24

De meest dynamische Kia is de Stinger

16 oktober 2017 - 11:34

De meest dynamische Kia is de Stinger

HOOFDDORP - Kia maakt de uitvoeringen en prijzen bekend van de snelste, krachtigste en meest dynamische Kia ooit: de Stinger. In Nederland wordt de Stinger standaard geleverd als GT-Line in combinatie met een 2.2 CRDi of met de krachtige 2.0 Turbo-GDi motor voor prijzen vanaf respectievelijk € 59.995,- en € 67.995,-. Voor de liefhebbers levert Kia Motors Nederland ook de 3.3 T-GDi GT AWD. Van deze echte GT verwacht Kia in Nederland slechts een beperkt aantal te verkopen. De verkoop van de Kia Stinger verloopt via geselecteerde Kia-dealers die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Voor onderhoud kan men bij elke Kia-dealer in Nederland terecht zoals bij Kia Vaneman in Hoofddorp..De Stinger is de eerste high-performance Gran Turismo van Kia met alle kenmerken van een authentieke GT; krachtig, elegant en dynamisch. “De Kia Stinger toont als ultiem vlaggenschip hier in Nederland aan waartoe Kia in staat is; het leveren van een prachtige sportieve auto die snel, wendbaar en luxueus is, met een perfecte balans tussen weggedrag en besturing”, zegt Léan Verstoep, managing director Kia Motors Nederland. “Een dergelijke auto hebben wij nog nooit eerder gemaakt en wij zijn er bijzonder trots op dat het definitieve ontwerp zo ontzettend dicht bij de oorspronkelijke concept car is gebleven. De Stinger is met recht een sportlimousine en kan bestempeld worden als het onverwachte alternatief. Ik ben er van overtuigd dat de Stinger ons merkimago een verdere boost gaat geven in de komende tijd. Vanzelfsprekend is ook voor de Stinger de unieke garantietermijn van 7 jaar standaard.''Het motorenaanbod in Nederland bestaat uit de 2,2-liter CRDi-viercilinder turbodiesel (147 kW/200 pk en 440 Nm) en de 2,0-liter T-GDi viercilinder turbobenzinemotor (187 kW/255 pk en 353 Nm). Het topmodel betreft de Stinger GT met een 3,3-liter twin-turbo V6 Lambda II-benzinemotor (272 kW/370 pk en 510 Nm) met directe benzine-inspuiting (GDI.Kia koppelt alle motoren aan een nieuwe 8-traps automaat inclusief schakelflippers aan het stuurwiel. De 2.2 CRDi en 2.0 T-GDi beschikken over achterwielaandrijving en zijn standaard voorzien van een Limited-Slip Differentieel (LSD) voor een zo efficiënt mogelijke vermogensverdeling op de achterwielen. De 3.3 T-GDi GT heeft standaard high-performance remmen van Brembo met rode remklauwen én vierwielaandrijving.De Stinger is voorzien van talloze actieve veiligheidsvoorzieningen waaronder Emergency Brake System met forward collision-avoidance, Smart Cruise Control met stop & go, actieve rijstrookassistentie, dodehoekdetectie inclusief kruisend verkeersdetectie achter en Driver Attention Warning. Passieve veiligheidsvoorzieningen zijn er in de vorm van zeven airbags en een Active Hood Lift System (beperkt hoofdletsel bij een aanrijding van een voetganger).Kia Vaneman, Robijnlaan 2B, 2132 WX Hoofddorp, tel: 023-2059300, www..frankvaneman.nl.
16 oktober 2017 - 11:34

Jubileumvoorstelling zanger Dennis Kivit

15 oktober 2017 - 16:36

Jubileumvoorstelling zanger Dennis Kivit

HOOFDDORP – De Hoofddorpse zanger Dennis Kivit geeft 4 november een jubileumvoorstelling in het Oude Raadhuis in Hoofddorp. Na 25 jaar mooie voorstellingen gemaakt te hebben wil Kivit dat vieren met dit speciale optreden. De bekende Hoofddorpse zanger Dennis Kivit werd vorige week nog door een politieagent op heterdaad betrapt toen hij bij de ‘Samen meer voor elkaar’-bijeenkomst in het raadhuis, met mooie liedjes de show probeerde te stelen. Nadat de aanwezige diender geboeid naar Dennis had zitten luisteren, greep hij op tijd in om de rollen om te draaien. Inwoners van Haarlemmermeer en daarbuiten die zich nu door Kievit willen laten boeien, kunnen daarvoor terecht bij de jubileumvoorstelling in het theater van het Oude Raadhuis. Kivit zal hierbij de mooiste liedjes uit zijn zangcarrière zingen, waarbij men moet denken aan het nummer ‘To make you feel my love’ en zijn eigen liederen zoals 'Dit is wat het is' en alles met een vleugje humor. Kaarten voor deze bijzondere jubileumvoorstelling zijn nog verkrijgbaar aan de kassa van schouwburg De Meerse in Het Cultuurgebouw of via de website: www.demeerse.nl.
15 oktober 2017 - 16:36
Haarlemmermeer
Vormen, licht en kleur BADHOEVEDORP - In Galerie Kunst 2001 vindt van tot en met zondag 19 november een bijzondere tentoonstelling plaats met onder meer interactieve LED-installaties en decoratieve objecten van het Lichtkunst Collectief ‘Visualistic’ bestaande uit de leden Arnold de Kok, Bas Heijstek en Bop Jansen.In deze tentoonstelling laat ook grafisch ontwerper Abel... KIOS kan met goed gevoel zaal in NIEUW-VENNEP - Korfbalvereniging KIOS won onlangs in Kudelstaart met 15-26 van VZOD. Hierdoor blijft men op de vierde plek in de ranglijst staan. Het team van trainer Marc Krook was vanaf de eerste minuut de beste en stond ook de gehele tijd op voorsprong. Jeroen Vos kwam acht keer tot... Grote winst voor DIOS NIEUW-VENNEP - DIOS heeft het afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen SJZ met 0-3 gewonnen. Het team van trainer Dave Lange maakte daarmee in Zoeterwoude een uitstekende indruk.Lange had er vooraf alle vertrouwen in. Lange: ‘’Vorige week verloren we van het sterke FC Rijnland. We lieten toen zien dat we verdedigend... SV Overbos boekt terechte winst HOOFDDORP - Voetbalclub SV Overbos versloeg VSV met 2-0. En dat was voor het jonge team van trainer Maurice Kuiper een opsteker. Vorige week was er kansloos van titelkandidaat SV Zandvoort verloren. VSV werd vrijwel direct onder grote druk gezet. En er kwamen ook al snel kansen, de doelman van... SV Hoofddorp pakt belangrijke winst HOOFDDORP - Het zondagteam van SV Hoofddorp versloeg Hillegom met 2-1. Het team van trainer Jerry Verschoor had deze winst na een moeizame periode hard nodig. Het duel werd afgelopen zondag gespeeld voor zo'n 300 toeschouwers. Beide teams wisten dat ze na een zwakke start van het seizoen voor de... De Kikkers komen sterk terug NIEUW-VENNEP - De vrouwen van de Vennepse hockeyclub De Kikkers deden afgelopen weekend hun best, maar kwamen thuis tegen Alkemade niet verder dan 2-2. De mannen van De Kikkers versloegen Maarssen echter met maar liefst 9-5. In de eerste helft ging het moeizaam bij De Kikkers-vrouwen en werd het 0-1.... Doelman Brenkmann stopt strafballen HOOFDDORP – De mannen van hockeyclub De Reigers versloegen het afgelopen weekend Hilversum met 3-2. Een hoofdrol was hierbij voor keeper Job Brenkmann die twee keer een strafbal wist te stoppen en daarmee een zeer sterke indruk maakte. De vrouwen van De Reigers verloren het afgelopen weekend van Westerpark. Door... FC VVC stelt zwaar teleur NIEUW-VENNEP – De Vennepse voetbalclub FC VVC verloor het afgelopen weekend zeer teleurstellend met 1-2 van SCW. Het team van trainer Rini van Roon kon geen vuist maken. Vooraf was er door VVC veel van dit duel verwacht. Het zou anders lopen en dat kwam mede omdat het team vergeleken... Robin Natrop stopt bij SV Overbos HOOFDDORP - Robin Natrop stopt als vrijwilliger bij SV Overbos en dat is een slag voor de Hoofddorpse club. Natrop stopt met zijn werkzaamheden bij de voetbalclub, omdat het nog moeilijk te combineren is met zijn nieuwe baan. Een medewerker van de club: ‘’Meer dan tien jaar heeft Robin zich... De meest dynamische Kia is de Stinger HOOFDDORP - Kia maakt de uitvoeringen en prijzen bekend van de snelste, krachtigste en meest dynamische Kia ooit: de Stinger. In Nederland wordt de Stinger standaard geleverd als GT-Line in combinatie met een 2.2 CRDi of met de krachtige 2.0 Turbo-GDi motor voor prijzen vanaf respectievelijk € 59.995,- en €... Broers Claus invloedrijkste Haarlemmermeerders HAARLEMMERMEER - De broers Rick en Leo Claus zijn uitgeroepen tot meest invloedrijke personen in Haarlemmermeer. Het is voor de eerste keer dat een duo de lijst aanvoert.Het duo exploiteert onder meer Courtyard by Marriot Amsterdam Airport Hotel, Pappa’s Beach House, Barraca Rodizio Grill & Bar, naast escape rooms, een... Jubileumvoorstelling zanger Dennis Kivit HOOFDDORP – De Hoofddorpse zanger Dennis Kivit geeft 4 november een jubileumvoorstelling in het Oude Raadhuis in Hoofddorp. Na 25 jaar mooie voorstellingen gemaakt te hebben wil Kivit dat vieren met dit speciale optreden. De bekende Hoofddorpse zanger Dennis Kivit werd vorige week nog door een politieagent op heterdaad betrapt... Wielrenster knalt op fietser Massale inzet voor gedumpte gestolen scooter HOOFDDORP - Drie brandweerwagen, twee ambulance, traumahelikopter en meerdere politievoertuigen kwamen hulp bieden aan een mogelijk slachtoffer van een ongeval op het Jaan Dekkerpad.In het water tussen het Jaan Dekkerpad en het Dik Trompad ter hoogte van de Klaas van Reeuwijkstraat vonden buurtbewoners een scooter in het water. Omdat het... Kinderlezing: ‘Hoe werkt een vliegtuig?
Gratis toegang voor kinderen tot 12 jaar
AALSMEERDERBRUG - Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 heeft oktober uitgeroepen tot Kindermaand. Zaterdag 21 oktober vindt in dit kader in het museum een kinderlezing plaats, waarbij zij leren hoe een vliegtuig werkt en wat daarvoor allemaal nodig is. Wat doet de vleugel van het vliegtuig? Hoe wordt het vliegtuig...
Scooterrijdster komt hard ten val
Emotioneel verlopen inloopavond Van Haeringenplantsoen NIEUW-VENNEP – De gemeente Haarlemmermeer is voornemens om een grote groep bomen te kappen in het Dokter van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep. Veel omwonenden van dit plantsoen zijn tegen deze plannen van de gemeente. De emoties liepen dan ook hoog op tijdens de drukbezochte inloopavond die maandag 9 oktober in De... Boekenbeurs voor De Krimbus Nieuw-Vennep NIEUW-VENNEP - Seniorenvereniging Haarlemmermeer Zuid en de Stichting Senioren samen op weg organiseren vrijdag 20 oktober en zaterdag 21 oktober samen een boekenbeurs. De opbrengst van deze twee dagen durende boekenbeurs is bestemd worden voor De Krimbus in Nieuw-Vennep. De Krimbus is een speciale bus, waarmee senioren voornamelijk worden vervoerd... Column
MEER TE ZEGGEN
'Trots zijn'Ergens trots op zijn, is een heerlijk gevoel dat wij allemaal kennen. De één is trots op z’n kinderen of op z’n partner, omdat zij iets bijzonders gepresteerd hebben. De ander is weer trots op het werk dat hij of zij verricht of op hun eigen sportclub die in...
Politiek Podium Haarlemmermeer REGIO - Ook EEN-Haarlemmermeer wil het hier hebben over participatie en de misbruik van selectieve participatie versus integraal politiek meedenken en communicatie. De afgelopen tijd hebben de nodige gebiedsontwikkelingen in de gemeente plaatsgevonden. Veel inwoners worden tegenwoordig erg onrustig van het modewoord participatie, want hiervan klopt vaak weinig. ‘Voorkom verkeerd... Inloopmiddag voor rugpatiënten bij Spaarne Gasthuis HOOFDDORP – Elke vierde woensdag van de maand heeft De Nederlandse Vereniging Van Rugpatiënten (NVVR) in een inloopmiddag in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Woensdag 25 oktober kunnen mensen met rugklachten tussen 13.00 en 15.00 uur bij de afdeling patiëntenvoorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis terecht met hun... HAP stelt vragen over financiële steun aan ETO HOOFDDORP – In diverse media is onlangs het bericht verschenen dat de gemeente de stichting ETO, als beheerder van het Hoofddorpse honkbalstadion, ook na 2018 structureel financieel blijft steunen. Net als ETO-voorzitter Wilco Geesink, die van niets zegt te weten, is ook de fractie van de HAP verbaasd over deze... Vogelbeurs ZWANENBURG - Vogelvereniging Haarlemmermeer e.o. organiseert zaterdag 21 oktober van 9.00 tot 13.00 uur een vogelbeurs. De toegang is gratis.Leden verkopen hier hun vogels. Ook diverse vogelbenodigdheden, zoals een ruim assortiment zaden, bakjes en andere artikelen zijn er te koop. Er is altijd iemand van het bestuur aanwezig voor het... Regentonnenactie H'meer Waterproof groot succes HAARLEMMERMEER - De regentonnenactie, waarbij NMCX Centrum voor Duurzaamheid met de campagne Haarlemmermeer Waterproof een gratis regenton weggeeft aan in totaal circa 100 basisscholen, sportverenigingen en buurthuizen in Haarlemmermeer, blijkt een groot succes. Binnen een aantal weken ontving NMCX veel enthousiaste aanvragen en is er nog maar een beperkt aantal...

Rodi.nl wordt mogelijk gemaakt door:

E-paper: Deze week | Archief